Wednesday, April 25, 2012

DAH HARI KEDUA DAH NI...BEST SANGAT

Alhamdulillah, sudah masuk hari kedua juga kami disini..Awal-awal pagi lagi kami sudah bangun untuk solat subuh berjemaah. Best sangat suasana di sini. Kami sudah seperti adik beradik sendiri.

Selepas siap bersarapan, kami terus bersiap2 untuk aktiviti yang telah dirancang. Untuk hari ini kami akan melawat kawasan empangan di cameron ni. Kawasan itu juga merupakan kawasan punca air bagi penduduk setempat dan juga boleh dikatakan seluruh Malaysia.

Lawatan kami ini tidak lengkap sekiranya tidak bergambar. Pantang aje nampak sala seorang daripada kami yang memegang camera, pasti ada sahaja posng yang mula ditonjolkan. hehe. Tengok aje la gambar-gambar yang aini dh uploadkan itu.. Semuanya comel2..
Ini semua classmate aini..baik2..cantik2...sopan2...dan semuanya ada la pada mereka ini..

Bila dh sampai di kawasan empangan, kami terus la bergabar sakan sementara menunggu pegawai daripada Tenaga Nasional Berhad datang untuk memberikan taklimat ringkas kepada kami semua...

Ini kawan2 aini daripada semenanjung dan juga daripada sabah dan sarawak...aduh, mesra gitu kan kami ini, udah seperti satu family besar..hehe
                           
Setelah selamat sesi di empangan tadi, kami dibawa pula ke bharat tea cameron highland untuk lawatan seterusnya. Aduh, letih sangat di sini.Apa tidaknya kami di suruh menuruni cerun hampir 5km untuk menjalani aktiviti pembelajaran kami. Tapi semuanya seronok kawan2...best yang teramat....alhamsullilah..
Sebelah petagnya pula, kami sudah kehabisan aktiviti. Kami diberitahu bahawa ada diskusi bersama lecturer pada pukul 3ptang berkenaan, tapi dek kerana keletihan yang teramat, hampir kesemua daripada kami tewas di atas tilam yang boleh dikatakan empuk itu.hehe..Alhamdulillah diskusi dibataklan pada petang itu dan ditangguhkan pada malam nya pula..
Pada pukul 4 ptang pula, kami dibawa berjalan2 oleh pakcik bas yang sangat baik itu ke cactus valley yang tidak berapa jauh daripada tempat kediaman kami. Puas bergambar la kami disana.. SEKIAN....

1 comment:

  1. senang rasanya tengok kamu hepi.. Alhamdulillah..

    ReplyDelete

Nuffnang Add

TENGOK-TENGOKLAH